Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Saturday, 23 june 2012 | ARA, Carles Boix

Català

Entrevista recomanada al professor Carles Boix

Recomanem l'entrevista a Carles Boix publicada al diari ARA ("Carles Boix: "Europa ha comès un error de desmesura"").  I agraïm també al Carles el que diu del Col·lectiu Emma i, sobretot, el suport que sempre ens ha donat.

Reproduïm una part de l'entrevista:

El govern català sí que ha fet els deures, però no se l'ha premiat, fins i tot se l'ha criminalitzat a fora.

El panorama és horrorós. Des de fora no es veu Catalunya, en part perquè el Govern no ha sortit a explicar-se. El president Mas ha donat algunes entrevistes a la premsa estrangera, però no és suficient. Ha fet més per la clarificació de la imatge exterior de Catalunya un col·lectiu de dues persones, el Col·lectiu Emma, amb una xarxa de col·laboradors a l'estranger, que no pas el Govern. Ara bé, és difícil. A Madrid són experts a repartir culpes: ho van fer amb les caixes per salvar els bancs, i ara han decidit apuntar a les autonomies.

Quina sortida hi ha?

Mas-Colell sua cada final de mes per pagar els metges, els mestres... S'han hagut de fer coses estranyíssimes. Ara el Govern projecta vendre's edificis. Però si tu ets el comprador i saps la delicada situació del venedor, faràs ofertes molt a la baixa. I això a Madrid ho saben i se'n riuen. Els catalans som dins un estat en què la política pura i dura és el que importa. Per molt bé que et portis. O precisament perquè ens portem bé, no hi ha cap incentiu per aconseguir res. Només tenim una carta molt bèstia: com aquell dia que Mas va explicitar a Madrid les dificultats per pagar a fi de mes i la prima de risc es va disparar. Podríem tirar per aquí, però no ho fem perquè no és el nostre tarannà... I després no sabem amb quines forces comptem. Tenim prou gent al darrere per tirar pel dret?

La Hisenda pròpia és la solució?

El noal pacte fiscal ja el tenim. El govern de Mas simplement està guanyant temps. Suposo que farà una llei d'Hisenda pròpia, però hauríem de veure exactament què vol dir. Em temo que al final es crearà una Agència Tributària que immediatament serà portada per l'Estat al Constitucional, que la suspendrà. Però imaginem que això no passés: el que voldran serà descarregar en els ciutadans la responsabilitat de pagar els impostos a Catalunya i suposo que tindrà més èxit que la protesta dels peatges, però també podria fer figa. I això seria frustrant i, per part del Govern, una mica indigne. La por és gran. I després potser és que el Govern té unes relacions especials amb determinats sectors, amb l'anomenat Pont Aeri, amb unes elits molt concretes.
Podeu llegir tota l'entrevista clickant aquí.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 3009 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia