Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Thursday, 24 may 2012 | General, USA

Català

Sobre l'Informe de Drets Humans del Departament d'Estat dels EUA (II)

El Departament d´Estat dels Estats Units acaba de publicar el seu informe sobre drets humans al món corresponent al 2011 (veure aquí).

A diferència d´altres anys, només s'hi troba una breu menció de la qüestió lingüística a Catalunya, un tema que en l'informe anterior ja va començar a ser tractat de manera més equilibrada (vereu aquí). En cap moment es parla de denúncies de violacions de drets dels castellanoparlants a Catalunya i, si bé es cita la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la immersió lingüística, també es fa referència a la posició del govern de la Generalitat i s'assenyala que amb el sistema vigent el nivell de castellà dels estudiants catalans és equiparable al que tenen els estudiants de l'Espanya monolingüe.

Des del Col·lectiu Emma sempre hem defensat que la qüestió de la llengua a Catalunya no hauria de tenir lloc en un informe sobre drets humans, si no fos per denunciar les agressions lingüístiques que han patit i encara pateixen els catalans. Tanmateix, ens felicitem per l'evolució positiva que observem també en l'informe d'aquest any i aprofitem per subratllar un cop més la necessitat de presentar els nostres arguments al món.

El nostre món és el món, i la llibertat de Catalunya passa per explicar la nostra posició de forma directa, desacomplexada i sense intermediaris.


Very bad Bad Good Very good Excellent (1 vòte)
carregant Loading
Lectures 2279 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia