Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Friday, 7 may 2010 | Financial Times

Català

Sobre la resposta al Financial Times

Des del Col·lectiu Emma volem felicitar al diari Financial Times pel seu reportatge "Doing Business in Catalonia" (la nostra resposta"In Praise of the Financial Times Report on Catalonia"). Ens felicitem especialment perquè algunes percepcions equivocades sobre Catalunya s'assenyalen i es responen, com que la llengua o l'autonomia són obstacles per fer negocis.

 
De fet estem d'acord en que les autonomies han creat un nou nivell de burocràcia a un estat ja inflat i ineficient com Espanya, però òbviament no es pot posar en el mateix sac a Extremadura, amb un 24% de funcionaris entre la població activa, i a Catalunya, amb un 8,8% (molt per sota la mitjana espanyola del 13,3%).
 
També volem mostrar el nostre escepticisme sobre les conclusions que s'extreuen de l'informe de l'IESE que afirma que una "excessiva autonomia" és dolenta i que la independència seria dolenta per Catalunya degut al comerç de Catalunya amb Espanya. L'exemple, comparant València i França és confós. Així expliquem que el comerç de Catalunya amb la resta de l'estat va suposar l'any 2007 el 31% del total (vs. el 41% l'any 1995), i les exportacions el 34% (vs. el 23% el 1995). Excloent altres territoris de parla catalana (País Valencià i les Illes Balears), el percentatge és del 25%. Aquesta tendència continuarà en un futur.
 
Per últim, destacar que Espanya compra productes catalans per la seva qualitat i competitivitat, no per cap privilegi de pertànyer a la mateixa estructura política, i per tant no es pot assumir que una separació d'Espanya impliqués pèrdua de negoci. I si impliqués, quedarien àmpliament compensats pels actuals costos de la dependència, és a dir, el 10% anual d'espoli fiscal.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 1999 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia