Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Saturday, 13 march 2010 | New York Times

Català

Sobre la resposta al New York Times

Des del Col·lectiu Emma hem volgut respondre a l'article "Trumpeting Catalan on the Big Screen" ("A Public reply to the New York Times (III)") perquè, tot i ser en general molt positiu en l'anàlisi que fa sobre la Llei del Cinema a Catalunya, té alguna inexactitud que volem matisar.


En concret l'article afirma que el català va ser "discouraged" durant el franquisme. Des del Col·lectiu Emma els expliquem que aquesta afirmació és inexacta, que el català va ser prohibit en totes les àrees d'entreteniment, escola i institucions públiques, i que tot i que aquestes prohibicions han desaparescut, aquesta inèrcia de discriminació encara existeix i per exemple el govern espanyol rebutja acceptar la realitat multilingüística de l'estat espanyol. També expliquem que aquesta aversió al català encara existeix en alguns cercles oficials espanyols, com mostra el cas d'una mare que va ser retinguda i denunciada per la policia espanyola en l'aeroport de Girona per adressar-se a ells en català.
 
En resum, expliquem que una discriminació positiva envers el català és necessària, i que alhora el català és una gran eina per integrar a la nova immigració.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 2475 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia