Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Wednesday, 10 february 2010 | Politiken

Català

Sobre les respostes a Politiken

Des del Col·lectiu Emma ens fem ressò de la resposta de Diana Coromines (en danès i en català), membre del Col·lectiu Emma, al diari danès Politiken pel seu article "Censurens mange ansigter" ("La censura té molts cares").

 
L'article, molt desafortunat, planteja la política lingüística a Catalunya a favor del català en termes de censura i de nacionalisme radical. En la resposta s'explica la discriminació del català (i dels catalanoparlants) a Catalunya, als cinemes, a la justícia, en l'etiquetatge de productes i en molts altres àmbits de la vida quotidiana, malgrat que la dictadura va acabar fa 35 anys. També es critica l'ús de la paraula "nacionalista" per descriure la situació a Catalunya, i es planteja en termes de voluntat democràtica de decidir el futur propi de Catalunya. Per últim se'ls convida a futur a fer una recerca més acurada de Catalunya en propers articles, i així evitar que es facin articles ofensius i inexactes.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 1822 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia