Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Saturday, 12 december 2009 | BBC

Català

Sobre la resposta al Daily Telegraph

Des del Col·lectiu Emma hem tornat a contestar al Daily Telegraph ("A Public Reply to the Daily Telegraph III") per la foto que acompanyava el seu article "Catalonia holds referendums to push for independence from Spain": una altra vegada han tornat a utilitzar la foto de dos encaputxats cremant les banderes espanyoles i franceses per acompanyar un article sobre l'independentisme a Catalunya.

 
L'ús d'aquesta foto en un article anterior ja va motivar una resposta del Col·lectiu Emma. Vistos els resultats aquesta resposta no va tenir èxit, però no passa res: els respondrem (de forma constructiva) totes les vegades que calgui.
 
En la resposta expliquem que el moviment independentista català no és un grup d'encaputxats piròmans, sinó l'expressió tranquila d'un moviment pacífic. Per això recomanem a futur que per exemple usin la foto d'una senyora gran exercint el seu dret a vot. En el passat ja els vam explicar que els independentistes són de forma majoritària classe mitjana i amb un nivell d'estudis superiors que els unionistes.
 
Per cert, ens volem felicitar per la difusió a la premsa internacional de les consultes sobre la independència de Catalunya del 13 de desembre, com el propi text que acompanya a l'article del Daily Telegraph, o articles a Le Monde o la BBC. En general els articles, amb alguns matisos, expliquen de forma objectiva la voluntat del poble català d'assolir major autogovern, i presenten les consultes del 13-D com un acte de reivindicació i normalitat democràtica.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 2065 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia