Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Friday, 4 december 2009 | Financial Times

Català

Sobre la resposta al Financial Times

El Col·lectiu Emma ha respost el darrer article sobre Catalunya publicat a la versió digital del Financial Times “The fragility of nations: how to handle secessionists" ("A Public Reply to the Financial Times (IV)").

En aquest article el corresponsal del Financial Times, Victor Mallet, planteja com cal tractar als independentistes, i suggereix utilitzar una estratègia de no confrontació, riure, donar la raó a tothom, no fer res, i posa l'exemple de Zapatero.

Des del Col·lectiu Emma ens sembla que els observadors internacionals tendeixen a donar sempre el benefici del dubte als unionistes, sense plantejar-se seriosament els arguments independentistes. Té raó que les reaccions agressives es tornen en contra dels interessos unionistes, com es va veure en el referèndum d'Arenys de Munt, però potser la tàctica de Zapatero de no fer res ("benign neglect") és només la tàctica que utilitza sempre, com per exemple la seva actuació davant la crisi econòmica. Per això, a l'igual que ignorar la crisi econòmica no la solucionarà, ignorar el "problema Català" no el farà desaparèixer, com mostra l'increment en el suport independentista a Catalunya (no "una cinquena part", com esmenta l'article, sinó arribant fins i tot al 50%, com indica una recent enquesta).

Per tot això, més que oferir consells de "com gestionar als secessionistes", suggerim als observadors internacionals que analitzin les alternatives d'aquells que volen seguir camins diferents, i que potser millor ens aconsellin en "com gestionar als unionistes".


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 2094 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia