Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Friday, 27 november 2009 | Le Temps

Català

Sobre la resposta a Le Temps

El Col·lectiu Emma al diari suís Le Temps arran el seu article “Nouveau statut de la Catalogne quasi mort né” ("Resposta Pública a Le Temps").

En la resposta expliquem que l’Estatut es podria considerar la darrera temptativa per aconseguir una entesa de Catalunya amb l’estat espanyol i que més que “pretensions” o “privilegis”, com afirma l’article, l’objectiu era fer evident una realitat nacional, la catalana, i aconseguir unes relacions econòmiques i fiscals més equitatives amb l’estat, ja que Catalunya té un evident dèficit d’infraestructures i un dèficit fiscal del 10% a l’any (en comparació per exemple a Alemanya, on s’ha fixat un límit de solidaritat entre els lands del 4,5%).

També volem matisar que l’Estatut no és un text “sacrosant” sinó el resultat de la negociació entre partits catalans, nacionalistes i no nacionalistes, seguint estrictament les regles definides per l’estat, que a més va incloure una retallada significativa en el Parlament espanyol. I que el recurs davant el Tribunal Constitucional, un òrgan que gairebé ningú considera apolític o imparcial, l’ha presentat tant el Partit Popular com el Defensor del Poble, un històric militant socialista.

Per últim afirmem que potser fins i tot els socialistes catalans conclouran, a l’igual que ja han fet molts catalans, que si aquest Estatut no cap a la Constitució espanyola, és Catalunya que no té lloc a Espanya.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 2019 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia