Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Sunday, 18 october 2009 | Daily Telegraph

Català

Sobre la resposta al The Daily Telegraph (II)

El Col·lectiu Emma, per segona vegada, ha enviat una resposta al diari The Daily Telegraph (A Public Reply to The Daily Telegraph II) a propòsit de l'article “Christopher Columbus writings prove he was Spanish, claims study”.

L'article esmenta els estudis que mostren els orígens catalans de Cristòfor Colom per acabar concloent, en el títol de l'article, que Colom era... espanyol.

Des del Col·lectiu Emma expliquem que en el segle XV no existia Espanya, sinó que hi havia dos regnes diferents, el de Castella i el d'Aragó, i que de fet la reina Isabel va reclamar els territoris descoberts per Colom pel seu Regne de Castella, no per "Espanya". De fet, com explica l'historiador britànic J.H. Elliott, l'explotació de la riquesa d'Amèrica va ser una prerrogativa del Regne de Castella, excloent el Regne d'Aragó.

Aquesta exclussió del Regne d'Aragó pot explicar el silenci espanyol a la "teoria catalana" de Colom, que ha circulat durant molts anys i que ara s'ha tornat a confirmar: mentre que els italians no perden cap oportunitat per afirmar que Colom era Genovès, els espanyols no defensen l'origen peninsular de Colom, ja que si fos així serà "Català", i no "Castellà", fent encara més greu l'exclusió del Regne d'Aragó en la possibilitat de fer negocis amb les noves terres descobertes.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 1671 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia