Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Sunday, 4 october 2009 | New York Times

Català

Sobre la resposta al New York Times

El Col·lectiu Emma ha respòs el desafortunat article del New York Times "In a Spanish Region, a Twilight of the Matadors", on critica el nacionalisme català pel rebuig majoritari dels catalans les curses de braus, concloent que Catalunya s'està empobrint culturalment al renunciar a aquestes tradicions. Pots trobar la resposta a A Public Reply to the New York Times (II) .

Des del Col·lectiu Emma lamentem que el corresponsal del New York Times només hagi donat una visió de la història, la dels partidaris de les curses de braus. També pensem que la tradició no ha de ser argument per mantenir pràctiques cruels, i que per exemple ningú esperaria que el New York Times no celebrés la desaparició d'altres tradicions cruels (amb la mateixa acceptació que les curses de braus a Espanya) que encara romanen en algunes cultures, com la mutilació genital femenina. També expliquem que el rebuig majoritari a les curses de braus no és una qüestió del nacionalisme català, sinó simplement que molts catalans volen eliminar en el nostre país una pràctica vergonyosa, considerada repulsiva per molts europeus.

Per últim recomanem la lectura de la resposta que la ciutadana americana Jodi Neufeld Gimeno ha fet al New York Times. La senyora Neufeld explica al New York Times com confon nacionalisme i rebuig a les curses de braus; critica la visió parcial i esbiaxada de l'article; i explica per què el català s'ensenya a les escoles de forma prioritària (sí, l'article també barreja braus i llengua). Agraïm a la senyora Neufeld la seva pedagogia entre els seus compatriotes.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 2225 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia