Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Saturday, 19 september 2009 | Haaretz

Català

Sobre la resposta a Haaretz

El passat 17 de setembre el diari israelià Haaretz va publicar l'article "Torches in Barcelona" on, posant-se en la pell d'un turista israelià, parlava de Catalunya, la seva història, la seva relació amb Espanya i el boicot a la cantant Noa en la Diada.

 
Des del Col·lectiu Emma hem volgut respondre a aquest article per matisar algunes afirmacions que realitza i explicar la demanda més autogovern de Catalunya i per què molts catalans volen la independència. Així expliquem com Catalunya, després de més de 40 anys de dictadura, va donar suport a les noves institucions democràtiques espanyoles, però els resultats en termes d'autogovern (com per exemple un sistema de finançament just) són molt reduïdes. L'article també es pregunta com és possible que Catalunya no vulgui formar part d'una "pròspera" Espanya: les dades d'atur, dèficit públic o les males perspectives de recuperació econòmica segons l'OCDE qüestionen que Espanya sigui un "gran club" al que val la pena pertànyer. També volem constatar l'europeisme català (que queda en entredit en l'article), i de fet expliquem que el que aspirem molts és precisament ser presents directament a Europa, i no a través d'un estat, Espanya, que no representa els interessos dels catalans.
 
L'article de Haaretz, tot i afirmar que les comparacions nacionals són complicades, compara els catalans amb els palestins que viuen a Israel. Nosaltres, acceptant aquesta complicació de comparar diferents nacions, pensem que Catalunya s'assembla més a una nació avançada, democràtica i dinàmica envoltada per veïns que no accepten la seva existència i fan esforços per eliminar la seva llengua, cultura i forma de vida. Aquesta situació segurament és familiar a molts lectors de Haaretz..
 
Per últim, referit a l'incident amb la cantant Noa, volem remarcar que el boicot només representava el pensament d'un partit neo-comunista, actualment Govern de Catalunya, i que amb aquest acte van quedar en ridícul davant de tothom. Israel ha captat moltes més simpaties a Catalunya que a molts altres llocs d'Europa.
 
Pots llegir la resposta a:
http://emma-col-cat.blogspot.com/2009/09/public-reply-to-haaretz.html


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 1749 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia