Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Sunday, 13 september 2009 | Neue Zürcher Zeitung

Català

Resposta pública a Neue Zürcher Zeitung (en català)

Benvolgut senyor/a,


En el seu article “Verunsichertes Spanien im sechsten Jahr unter Zapatero” ("Espanya insegura en el sisè any de Zapatero") parla de l’estructura de l’estat com un dels principals problemes d’Espanya, afirmant que els nacionalistes catalans i bascos persisteixen en les seves reivindicacions. L’article no esmenta però la legitimitat i racionalitat de les reivindicacions catalanes. El limitat autogovern que va donar la Constitució de 1978 no van ser “privilegis històrics”, com afirmen, sinó el restabliment de la Generalitat de Catalunya després de més de 40 anys de dictadura: Catalunya és una nació, amb drets històrics, i mai ha renunciat a autogovernar-se o a exercir el seu dret a l’autodeterminació.

La situació actual obliga a continuar amb les reivindicacions. Un exemple és la demanda d’un sistema de finançament just ja que, segons dades el propi govern espanyol, Catalunya transfereix a Espanya en forma d’impostos cada any al voltant del 10% del seu PIB, més que qualsevol altra regió de qualsevol estat desenvolupat. O la d’un major reconeixement oficial del català ja que Espanya, malgrat ser un estat plurinacional, no només no reconeix el català com a oficial a tot l’estat espanyol sinó que a més no és possible parlar en català dins el Parlament espanyol o dirigir-se en català a institucions espanyoles situades fora de Catalunya (en aquest sentit admirem la política lingüística suïssa).

Com afirma el seu article l’encaix de Catalunya – Espanya és la quadratura del cercle, possiblement impossible, com ho demostren 300 anys d’història i com cada vegada s’adonen més catalans.

El Col·lectiu Emma som un grup de catalans que volem que el món ens conegui com som, no com diuen que som. Per això volem respondre a visions esbiaixades que es donin sobre els catalans a la premsa internacional. També volem reservar un espai per a les opinions favorables que trobem en diaris de paper o electrònics que tenen ressò internacional.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 1840 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia