Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Tuesday, 12 april 2011 | Premsa, Salvador Garcia

Català

Batalla (complicada) a la premsa internacional

(Article public en el blog de Salvador Garcia, promotor del Col·lectiu Emma) Des del Col·lectiu Emma portem mesos avisant que la premsa internacional estava "comprant" l'argument de Madrid de que la culpa de tots els mals de l'economia espanyola i les seves finances públiques són les autonomies (com aquí, aquí, aquí o aquí).

 

Hem parlat amb ells, els hem explicat l'espoli (i han fet difusió), han estat molt comprensius... però sembla que estem perdent la batalla. Un exemple, l'editorial del Financial Times de la setmana passada "Spain on track as Zapatero bows out" on explica que Espanya està fent els deures tot i que "central government’s fiscal retrenchment efforts are undermined by indiscipline in autonomous Spanish regions such as Catalonia and Valencia".

 

Anunciar que Catalunya no complirà l'objectiu de dèficit de l'1,3% del PIB, com fa uns dies explicava el Wall Street Journal (amb foto del President Mas inclosa), sense explicar-ne clarament els motius, no ajuda, ja que no transmetem una imatge de rigorositat. I el proper juny, quan aflorin nous dèficits i deutes ocults d'autonomies i ajuntaments, aquesta percepció s'agreujarà. I no oblidem que la causa de fons és l'espoli, però també l'incompliment dels objectius de dèficit públic l'any passat per part de la Generalitat. És a dir, cal denunciar l'espoli però alhora recuperar la credibilitat en la gestió dels diners públics.

 

Què fer? Feina interna i externa.
  • I externa, pedagogia i credibilitat. El discurs de l'espoli l'ha d'adoptar el Govern, amb xifres clares i objectives. Per quan un document sobre les balances fiscals en anglès? I alhora credibilitat: explicar en positiu el que volem fer. Enlloc de dir que no complirem amb els objectius de dèficit, dir que els complirem sempre que el Govern espanyol compleixi la llei (aka fons de competitivitat).

La batalla amb la premsa i inversors internacionals està complicada. O es reacciona de forma clara, contundent (i en la direcció correcta!) o es confirmaran els pitjors escenaris de la tempesta perfecta.

 

P.D. Per cert: darrerament el Col·lectiu Emma fa menys respostes públiques. La raó és que s'estan dirigint els esforços a interaccions més personals i directes (que alhora resulten més efectives). Ho comento sobretot de cara als nostres col·laboradors en la redacció de les respostes, que en molts casos fa temps que no contactem (justament per aquesta raó).


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 2250 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia