Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Friday, 30 april 2010 | Le Monde

Català

Sobre la resposta enviada a Le Monde

El Col·lectiu Emma ha respost a l'article d'Álvaro Vermet Hidalgo (“L'Espagne suivra-t-elle le chemin de la Belgique?”), president de la Unión Democrática de Estudiantes (UDE) i col·laborador de Libertad Digital. Pots trobar la resposta aquí:"En réponse à l’article “L´Espagne suivra-t-elle le chemin de la Belgique?” par Alvaro Vermoet Hidalgo".

 
En aquest article el senyor Vermet barreja insinuacions, mitges veritats i falsedats habituals del nacionalisme espanyol que han estat contestades en el passat pel Col·lectiu Emma.
 
L'article és impresentable, com quan parla dels "privilegis fiscals" dels catalans obviant les discriminacions en inversions de tots els governs espanyols o el permanent espoli fiscal del 10% del PIB. També és deshonest quan parla de la imposició del català i obvia les més de 500 lleis i disposicions legals que regulen i exigeixen l'ús de l'espanyol a tot Espanya, incloent Catalunya. I més afirmacions totalment falses.
 
Expliquem a Le Monde una realitat que ells poden entendre i sentir simpatia, com la del Quebec, on l'actitud del seu govern ha estat més forta i la del govern canadenc més equitativa. Expliquem també que les lleis de normalització lingüística han estat aprovades per abrumadores majories polítiques a Catalunya, que tenen un ampli suport social, i que Catalunya és un refugi per immigrants de tot el món i el català ha estat històricament un instrument d'inclusió en una societat oberta i dinàmica.
 
Els lectors de Le Monde han de tenir en compte la realitat multinacional i multicultural de l'estat espanyol, una realitat permanentment negada pels nacionalistes espanyols, com demostra aquest article.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 1849 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia