Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Saturday, 30 january 2010 | Le Monde

Català

Sobre la resposta a Le Monde

El Col·lectiu Emma ha respost una notícia publicada a Le Monde ("Resposta pública a Le Monde") on es fa ressò de la vaga d'alguns cinemes catalans en protesta per la nova Llei del cinema català.

 
De fet volem destacar la part de l'article que afirma que només el 2% de les pel·lícules doblades són en català, ja que això mostra l'èxit de la política franquista d'eliminar la llengua pròpia de Catalunya en favor del castellà i la manca de voluntat de la nova democràcia espanyola de solucionar aquesta qüestió. Així, la raó d'aquesta llei és adaptar els cinemes a la realitat social catalana (per cert, similar al que s'ha fet al Quebec). Pensem igualment que la informació publicada seria més completa i objectiva si, apart de fer-se ressò de les protestes de propietaris de cinemes, expliquessin també els objectius de la llei i l'opinió del públic català.
 
 


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 2000 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia