Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Monday, 18 april 2016 | EL PUNT AVUI

Català

Romeva i Junqueras enceten l'agenda internacional a Itàlia

  • Visita doble per reforçar les relacions econòmiques i les polítiques
  • Trobada amb membres de la cúria vaticana

Foto: E. PRESSEL PUNT AVUI


16-04-2016.-
 
ALBA SIDERA

A Roma, prop de la seu de la delegació de la Generalitat, hi ha l'església de la Mare de Déu de Montserrat. Construïda el 1506 per personatges rellevants de Catalunya, Aragó i el País Valencià en honor a la patrona símbol de la catalanitat, des del 1870 el seu nom oficial és església nacional espanyola de Santiago i Montserrat, i el 1939 s'hi va oficiar una missa per celebrar la victòria franquista. Escenari de lluites de poder entre Castella i la corona catalanoaragonesa, la petita església romana condensa, en els seus cinc segles d'existència, una bona lliçó d'història sobre la importància de les aliances i l'art diplomàtic a l'estranger.

El govern català ha posat la directa en matèria d'acció exterior i ha començat precisament per Roma, enviant-hi el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva. Tots dos, amb una atapeïda agenda d'entrevistes amb mitjans italians per explicar el procés d'independència. Dijous, Romeva hi va pronunciar una conferència sobre el paper de Catalunya a la UE i es va trobar amb representants polítics, malgrat l'obstruccionisme de la diplomàcia espanyola, sempre a l'aguait.
Ahir, el vicepresident es va reunir amb empresaris catalans amb interessos a Itàlia i amb agents econòmics italians amb interessos a Catalunya. Com recordava ahir el vicepresident Junqueras en aquest diari, les empreses catalanes generen la tercera part del comerç entre l'Estat espanyol i Itàlia. Junqueras també va aprofitar el viatge, eminentment de caràcter econòmic, per assistir a l'ordenació del nou exarca –bisbe– dels catòlics grecs de ritus bizantí, el monjo de Montserrat Manel Nin. Després de la cerimònia va reunir-se, a porta tancada, amb representants de la cúria vaticana i de la secretaria d'estat de la Santa Seu.

Dijous al vespre, acabat d'aterrar, Junqueras va participar, junt amb Romeva, en la trobada que va organitzar la delegació de la Generalitat amb la comunitat catalana resident a Itàlia, satisfeta que el govern hagi decidit situar el país a l'agenda de l'acció exterior.
 
LES XIFRES
7
delegacions
exteriors té Catalunya al món.

34
oficines
exteriors promouen les empreses catalanes.


Very bad Bad Good Very good Excellent
carregant Loading
Lectures 2172 visits   Send post Send


Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia

Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history.

We aim to be recognized as a trustworthy source of information and ideas about Catalonia from a Catalan point of view.
[More info]

quadre Traductor


quadre Newsletter

If you wish to receive our headlines by email, please subscribe.

E-mail

 
legal terms
In accordance with Law 34/2002, dated 11 July, regarding information services and electronic commerce and Law 15/1999, dated 13 December, regarding the protection of personal data, we inform you that if you don’t wish to receive our newsletter anymore, you can unsubscribe from our database by filling out this form:
quadre Hosted by

      Xarxa Digital Catalana

Col·lectiu Emma - Explaining Catalonia